Heb je lichamelijke klachten waar je je leven op inricht omdat er weinig aan te doen lijkt? Word je maar niet beter na ziekte of een ongeval? Of ben je bijvoorbeeld vaak koud? Hieronder staan de acht belangrijkste symptomen waarbij de Epiphora Methode kan helpen. Wil je meer weten, doe dan vrijblijvend de test. Let op: deze test is indicatief en geen medische kwalificatie. Twijfel je of heb je vragen over de uitslag, neem dan even contact met mij op.

Herken je onderstaande klachten?

Epiphora Methode verschijnselen

Wat is de Epiphora Methode?

Aan de binnenkant van ons lichaam zien we er allemaal verschillend uit, net als aan de buitenkant. Dat geldt ook voor de aanleg van je brein. Diep in je hersenen ligt de Cirkel van Willis, een soort rotonde die de doorvoer van bloed in je hersenen regelt. Bij een deel van de mensen is de aanleg hiervan volgens het boekje, bij anderen zit er een variatie in. Daar leef je prima mee, tot er iets gebeurt. Spanning door stress of pijn bijvoorbeeld, beïnvloedt je lichaam, wat tot iets minder bloedtoevoer naar vooral de achterkant van je hersenen kan leiden.

Zo kan de doorbloeding van je hersenen flink verstoord raken terwijl je gezond bent. Dat merk je niet, tot je klachten krijgt. Of maar niet hersteld na ziekte of een ongeluk. Doordat je hersenen zorgen voor prikkelverwerking in je lichaam, kun je ook in andere delen van je lijf klachten krijgen die ontstaan door die slechte doorbloeding in je hoofd.

Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde. Hiermee hebben we al veel mensen geholpen die last hebben van bijvoorbeeld fibromyalgie, het chronische vermoeidheidssyndroom of long covid. Ook mensen die maar niet fit worden na een hersenschudding of whiplash, hebben vaak baat bij de Epiphora Methode. En ik zei het al, koukleumen ook. Doe de test als je alle symptomen wilt checken waarvoor de Epiphora Methode werkt.

In onderstaande video geeft Hans Timmerman, die de Epiphora Methode ontwikkelde, wat meer uitleg.

Hoe doe je de Epiphora Methode?

Direct na de eerste afspraak begin je thuis met de Epiphora oefeningen. Terwijl je comfortabel op je bed of de bank ligt, doe je een serie bewegings- en ademhalingsoefeningen. Die doe je als je wakker wordt, en voor je gaat slapen. Overdag pas je geregeld een houdingstip toe. Je kunt de oefeningen in je eigen tempo doen en afstemmen op je dagprogramma. Gemiddeld zijn mensen ’s ochtends tussen de tien en vijftien minuten bezig, en ’s avonds kost het je vijf tot tien minuten. Dat klinkt weinig, het effect ontstaat doordat Epiphora zorgt voor doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Bekijk succesverhalen

Benieuwd wat de Epiphora Methode voor jou kan betekenen? Bekijk hieronder een paar filmpjes van cliënten van Hans Timmerman, die de Epiphora methode heeft ontwikkeld.

Er zijn ook mensen die het effect van de Epiphora Methode geleidelijk aan merken, en mensen die bij de ene klacht meer vooruitgang merken dan bij de andere. Er zijn veel factoren die bijdragen aan genezing, en wereldwijd is ‘de’ sleutel nog niet gevonden. Wat we wel kunnen zeggen: heb je een aantal van de symptomen die hierboven in beeld staan, dan is er een goede kans dat Epiphora je flink helpt. Het prettige is, dat je maar drie afspraken nodig hebt om de Epiphora Methode te leren.
Herken je de acht symptomen minder, maar heb je wel andere klachten uit de Epiphora-test, en is dit niet het gevolg van een ziekte? Dan is de kans groot dat ze ontstaan door stress, overprikkeling of burnout. Daarvoor kun je bij mij terecht voor coaching, hypnotherapie en traumatherapie. Je leest er meer over op de andere pagina’s van deze website.

Hoe ziet een Epiphora Methode traject er bij mij uit?

Je leert de Epiphora Methode-oefeningen in drie sessies. De eerste afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. We zorgen ervoor dat je de slag direct goed te pakken krijgt! Terwijl we bezig zijn stemmen we af op jouw mogelijkheden en fitheid.

Daarna gaan we de oefeningen verfijnen en verdiepen in twee kortere sessies. Bij elke afspraak monitoren we je vooruitgang, zodat je zelf ziet wat de Epiphora Methode je brengt.

Afspraken plannen

We zetten de drie afspraken in één keer in de agenda. Om afspraken te maken of als je eerst meer informatie wilt, vul hier je gegevens in, ik neem snel contact met je op. Of bel mij direct op 06.41711502. Wanneer ik met een cliënt werk, staat de voicemail aan, spreek gerust een bericht in.

Wil je de Epiphora Methode inzetten via je werk, voor een medewerker, of ben je ondernemer? Ik vertel je graag over de mogelijheden. Hier kun je je vraag stellen.

Workshop Post Covid

In februari start ik samen met Hans Timmerman, die de Epiphora Methode de afgelopen 10 jaar ontwikkeld heeft, een workshop speciaal voor mensen met post covid. De workshop bestaat uit een serie van drie woensdagmiddagen van 13-16u, in totaal dus drie middagen: op 8 februari, 22 februari en 8 maart 2023. We zitten op een mooie locatie in Leeuwarden.

Tijdens deze middagen krijg je krijgt steeds meer vat op je klachten én op je fitheid, begrijp je hoe Epiphora werkt, en je ontmoet mensen die in dezelfde situatie zitten als jij. Direct na de eerste workshop kun je dagelijks thuis aan de slag met de oefeningen.

Natuurlijk monitoren we ook hier je voortgang. Én zorgen we ervoor dat er genoeg rust in het programma is.

De drie middagen kosten in totaal€330,-. Je kunt je met de button hieronder aanmelden voor deze Post Covid Workshop, vermeld dat je aan de workshop deel wil nemen, dan neem ik contact met je op.

Eindelijk...

….die puzzelstukjes zitten op hun plek!